Home » Motoren gereden » Kleding

Omdat ik de R1200GSA reed, leek het me een goed idee om een BMW pak aan te schaffen. Maar nu rijd ik dus met een BMW pak op een KTM en dan moet je soms wat uitleggen.

Het pak is echter een heerlijk waterdicht pak wat wel een beetje aan de koude kant is. Onder de 10 graden draag ik een iso jasje eronder.

Als het warm is kun je veel ritsen en flappen open zetten waardoor er lucht bij je lichaam kan. De bescherming is bewezen erg goed. Op de linkermouw zit een vakje voor een pasje te bewaren. Op mijn werk moet ik een slagboom open maken met een pasje dus de mouw voor de lezer en gaan.

Jaren rond gereden met Puma laarzen en deze bevielen goed. Op de motorbeurs Utrecht zag ik all road laarzen van Buse, open road liggen en deze aangeschaft. Heerlijk zittende laarzen waar ik een 2 jaar mee gereden heb. Maar nu is van de linkerschoen de zool versleten en drukt de laars irritant tegen mijn linker enkel. Dus tijd voor nieuwe.

Een collega heeft de Sidi adventure en daar kwijl ik al een aantal weken op, dus deze gekocht.

Kost een paar centen maar dan heb je wat. Een hoop onderdelen zijn te vervangen. 

Een aantal keer gereden met de Sidi laarzen. Ze zitten erg lekker en zijn warm. Ze zitten steviger dan de Buse. Ik hoorde van een aantal mensen dat ze erg kraken als je loopt maar dat is bij deze zeker niet het geval. Je kan er goed op lopen en op de motor geven ze echt steun en er is goed mee te schakelen.

 

Ik draag altijd een buff op mijn nek en heb per weertype verschillende soorten.